Програма stand-by в Україні може бути продовжена

Програма stand-by

Програма stand-by в Україні буде продовжена. Про можливості цього заявила Ірина Акімова, перший заступник глави Адміністрації президента, представник президента в Кабміні. За її словами, обговорення даної теми з представниками МВФ відбудеться вже в жовтні.
 

МВФ і Україна підтримують відносини, які проявляються в щомісячних робочих зустрічах і позапланових спеціальних, що відбуваються на заходах за участю представників нашої держави і МВФ. Таким чином, багато питань обговорюються в режимі нон-стоп, уточнила Акімова.
 

Так, між структурами нарешті настало розуміння про стан економіки України. Після прочитання підготовленого технічного звіту, МВФ визнав, що в Україні справді стабілізувалися макроекономічні показники, зокрема це стосується дефіциту бюджету. Це помітно навіть на тлі інших, більш розвинених, держав. Досягли порозуміння і в інших питаннях, натякнула Акімова.
 

Ситуація, що склалася на зовнішніх ринках, особливо, не європейських, змушує МВФ зайняти гнучку і послідовну позицію в оцінці комплексу заходів, вжитих державою для поліпшення положення з урахуванням зовнішньоекономічних ризиків.
 

Акімова зазначила, що говорити про відновлення "траншу взаємини" поки рано, але роботи і переговори з МВФ ведуться і, веротяності все, увінчаються успіхом.