Очікується падіння доларової піраміди?

Доларова піраміда
57-і вибори президента США, які відбудуться 6 листопада 2012 року, вже привели в рух ринки. Особливо це помітно по динаміці американського долара та акцій. Останні оновили багаторічні максимуми і зіткнулися з масованими продажами.
 

Така фіксація прибутку може затягнутися, що призведе до входження індексів в США в довгоочікувану корекцію від 12500-12600 до 12000 за індексом Доу-Джонса.

 

Сильний вплив на ринки чинить динаміка акцій компанії Apple. Презентація iPhone 5, призначена на 12 вересня, обіцяє світу найуспішніший мобільний пристрій. Так це чи ні, покаже час, поки ж не варто спекулювати акціями компанії, так як вони можуть просісти на 30% і потягнути за собою великі фондові майданчики.

 

Нинішня відносна вартість компаній США дуже низька в порівнянні з середніми значення в післявоєнний період. Це обумовлено виходом американської і світової економіки за рамки даного інтервалу. Тому більш логічно було б порівнювати вартість акцій з вартістю в період Великої депресії і відразу по її закінченню. Дуже низькі процентні ставки також можуть говорити про перехід до більш низькій нормі прибутку по інвестиціях в акції. Зменшення прибутковості тягне за собою нові скорочення і звільнення, зростання безробіття.

 

Коли корекція на глобальному фондовому ринку відбудеться, український ринок акцій опуститься до 950-100 пунктів по індексу УБ.

 

Зараз же можна спостерігати повільне зниження курсу долара, незважаючи на стрибок прибутковості американських державних паперів. Це може говорити тільки про те, що долар втратив привабливість в очах інвесторів. Можливо, це перші натяки на крах піраміди долара.

 

Таким чином, для того, щоб убезпечити свої кошти, експерти рекомендують купувати золото і платину. Інвестиції в ці метали не постраждають від можливих бюджетних або фінансових проблем США.