Азаров наказав спростити процедуру отримання дозволів

Азаров

Голова державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський займеться спрощенням роботи бізнесу. Таке завдання йому доручив прем'єр-міністр Україна Микола Азаров. Бродському необхідно буде проаналізувати і знизити кількість дозволів, які підприємства зобов'язані отримати для розвитку своєї діяльності. Також перед Бродським постане питання про ефективність роботи системи дозволів та цінової політики в цілому.
 

Величезна кількість дозволів, які підприємства зобов'язані отримати для роботи свого бізнесу, нерідко включає в себе документи, не мають належного обгрунтування і тим самим ускладнюють і уповільнюють дозвільний процес. Багато приватні компанії-посередники при державних організаціях, які займаються видачею дозволів, просто наживаються на підприємцях. Азаров назвав їх «прилипалами» і зазначив, що для підвищення ефективності системи потрібно пройти весь шлях, який проходять бізнесмени. За його словами, тільки таким чином можна зрозуміти, що необхідно змінити і поліпшити.
 

Процедура спрощення дозвільної системи стане частиною загальної дерегуляції економіки, роботу за якою очолює перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський. Азаров сподівається, що разом вони зможуть зробити процедуру отримання дозволів більш прозорою, виключити можливість прийняття двозначних рішень. В результаті підприємництво в нашій країні отримає хорошу мотивацію для свого розвитку.
 

Окремою проблемою при цьому стає законність стягнення більш високою, ніж це належить за законом, плати за отримання дозвільних документів, відзначив Азаров.