УкрСиббанк знизив статутний капітал

Укрсиббанк

Статутний капітал УкрСиббанку знизиться в 5 разів, повідомила прес-служба банку. На зборах акціонерів, яке відбулося 12 липня, більшістю голосів було прийнято рішення зменшити капітал до 1,774 мільярда гривень.
 

Таким чином, номінальна вартість 1 акції банку знизиться з 0,05 грн до 0,01 грн. Однак переживати інвесторам не варто - різниця між вартостями акцій складе частину регулятивного капіталу 1 рівня. Він, в свою чергу, залишиться незмінним. Таке рішення керівництво УкрСиббанку прийняло, щоб привести структуру статутного капіталу у відповідність до вимог спільного регулятивного капіталу.
 

Ще в березні нинішнього року УкрСиббанк заявляв про збільшення статутного капіталу до 8,872 мільярда гривень (18%). Для цього передбачалося здійснити додатковий випуск акцій.
 

Як повідомив банк, серед акціонерів було розміщено 27,2 мільярда простих іменних акцій на суму 1,36 мільярда гривень. Ці акції були викуплені відповідно до своїх часток 84,99% і 15% - власниками УкрСиббанку - BNP Paribas і і ЄБРР відповідно.