Прості та складні стратегії на Форексі

Стратегії Форекс

Бажаючий домогтися успіху трейдер в своїй діяльності на ринку Форекс повинен керуватися не тільки власною інтуїцією, але також певними існуючими стратегіями - набором принципів, які забезпечують позитивний результат угоди. Трейдер може як вибрати власну стратегію, так і скористатися запропонованою автоматичної торговельною системою.
 

Не існує поділу на погані і хороші стратегії. Трейдер вибирає для себе ті, які забезпечують йому успіх і приносять прибуток. Умовно стратегії можна розділити на прості і складні. Складність при цьому залежить виключно від досвіду та практичних навичок трейдера.
 

Одними з простих стратегій вважають вихід люстри, канальну стратегію, Carry Trade, торгівлю на горизонтальному каналі, на прориві і стратегію ковзних середніх. Якщо говорити про останню, то її суть полягає в усередненні коливань валют в історичному періоді і у відстеженні напрямку руху. Однак при цьому значення по відношенню до курсу запізнюється. Чим більше історичний період, тим більше запізнювання, тому резонно шукати оптимальне співвідношення цих показників.
 

Дана стратегія ковзних середніх породила безліч методів роботи на ринку Форекс. Одним з яскравих прикладів можна виділити стратегію Сідуса, яку використовують для американського долара і євро. При такій стратегії відкриття позицій відбувається у вузькому або переплетеному червоному тунелі, а закриття - при перетині кордонів червоного тунелю або коли вони стають єдиною ковзної середньою.
 

Більш складними стратегіями Форекса вважають тактику Адверза, тактику смуг Боллинджера, хвилі Вульфа, індикатор Ішимоку, систему 3-х екранів, нелогічну торгівлю, параболічну систему CECJ, стратегію на основі індикатора ССІ з періодом 20, скальпінг та інші.
 

Успішність вибраної вами стратегії залежить не тільки від вас і ваших знань, але більшою мірою від дилінгової компанії і брокерів, з якими ви працюєте.