Нерухомість за кордоном

Нерухомість за кордоном
Ні для кого не секрет, що нерухомість в деяких країнах істотно дешевше, ніж в Україні. Добре пошукавши і розібравшись у тонкощах законів, ви можете придбати житлоплощу де-небудь на іспанському узбережжі або там, де забажає душа.
 

Приваблива для зарубіжних покупців Греція, проте тут існують деякі обмеження. Так, у прикордонних зонах нерухомість може бути придбана не раніше, ніж ви отримаєте офіційний дозвіл. Якщо зона, де знаходиться житлоплоща, має стратегічне значення, наприклад, є заповідною, знаходиться на лісовій території і т. п., вам обов'язково потрібно проконсультуватися з адвокатом.

 

В цілому процедура проста - ви подаєте заяву до податкового органу, отримуєте реєстраційний номер AFМ, потім оплачуєте податок на придбання нерухомості - зазвичай він становить від 9% до 11% від вартості об'єкта. Далі ви оформляєте й підписуєте у нотаріуса договір купівлі-продажу і передачі нерухомості, а після - реєструєте їх у Реєстрі нерухомості або Земельному кадастрі. Все, тепер ви — власник.

 

Середня вартість таунхауса, площею близько 70 кв.м в центрі Халкідікі складе 100 тисяч євро.
Непоганим варіантом для українців є Болгарія. Щоб купити нерухомість без земельної ділянки, достатньо мати при собі необхідну суму і закордонний паспорт. Якщо ж ви бажаєте придбати і землю, то для початку вам доведеться зареєструвати фірму - тільки так ви отримаєте ті ж права, що і болгари.

 

Оформити покупку нерухомості можна таким чином: зняти апартаменти з продажу, сплативши сума резервації (звичайно до 1,5 до 2 тисяч євро), потім у наступні 3 тижні укласти Попередній договір купівлі-продажу, в якому обумовити всі умови угоди. Далі на його основі полягає Нотаріальний акт, який і є документом на власність. До його оформлення потрібно повністю оплатити суму.

 

Тим не менш, володіючи нерухомістю в Болгарії, ви не зможете відвідувати її без візи і претендувати на пільги при отриманні виду на проживання. Однак вам покладена багаторазова річна віза для вас і вашої родини. Середня ціна 1 кв.м житлоплощі обійдеться вам від 490 до 560 євро.

 

Популярною останнім часом стала іспанська нерухомість. Процес її покупки схожий з болгарським - спочатку ви резервуєте житло, укладаючи попередній контракт (вартість - близько 3 тисяч євро), далі - оформляєте рахунок з іспанському банку. Це швидка і безкоштовна процедура, що дозволяє в майбутньому оплачувати податки, комунальні послуги та інше. Третій етап найскладніший - це отримання ідентифікаційного номера NIE. Процедура може зайняти кілька місяців. Коли ця перешкода пройдена, можна оформляти купчу і право власності на нерухомість. Середня вартість квартири де-небудь на узбережжі Коста Бланка складе 55-80 тисяч євро.