Фактори впливу на пару EUR / USD

Пара  EUR / USD

Валютна пара EUR / USD є однією з найбільш котируються на ринку Forex. Що ж впливає на ці дві валюти?
 
 

Перший фактор - це зона євро, а саме ті дванадцять країн, які використовують дану грошову одиницю в розрахунку ВНП. Серед таких країн: Австрія, Бельгія, Німеччина, Греція, Ірландія, Італія, Іспанія, Люксембург, Нідерланди, Португалія, Фінляндія, Франція.
 

Другий фактор - ЄСВ (Європейський Центральний Банк), який здійснює контроль всієї валютної політики європейської зони. Управляє банком Рада, що складається з Правління і керуючих національних центральних банків. У свою чергу Правління являє собою Президента і Віце-президента ЄСВ, а також ще чотирьох членів.
 

Європейський центральний банк займається підтриманням цінової стабільності і являє собою дві основи - перспективу цінових подій і ризики цієї стабільності і грошовий приріст, виміряний M3. Цінова стабільність існує в тому випадку, якщо збільшення індексу HICP - узгодженого індексу споживчих цін, становить не більше 2%. Для його визначення використовують різну кількість прогнозів та індикаторів. Що стосується грошового приросту, то ЄСВ рекомендує щорічне зростання у розмірі 4,5%. Кожен другий четвер місяця ЄСВ збирається для анонса процентних ставок і визначення перспектив політики та економіки.
 

Третій фактор впливу - процентні ставки рефінансування ЄСВ. Це ключова короткострокова банківська ставка, яку використовують для управління ліквідністю. Різниця між ставкою ОСВ та Фондів США є показником для пари EUR / USD.
 

Четвертий чинник - євродепозит на 3 місяці, який являє собою процентну ставку в банках за межами Європейської зони. Його використовують для оцінки курсу обміну і визначення різниці процентної ставки. Якщо така різниця буде великою - є висока ймовірність, що EUR / USD підвищиться.
 

П'ятий фактор - різниця в процентних ставках між США та зоною євро. Як еталон тут виступають десятирічні німецькі урядові зобов'язання Bund. Їх ставка нижче, ніж у аналогічних десятирічних казначейських квитків США, тому якщо кількість німецьких паперів збільшиться (або кількість американських впаде) - це буде на користь EUR / USD. Протилежна ситуація дасть протилежний результат.
 

Шостий фактор - економічні дані, зокрема, ті, що надходять з Німеччини. Зазвичай це ВНП, інфляція, промислове виробництво, безробіття, дефіцит бюджету та інші. Надаються ці дані оглядом IFO, він же є показником ділової активності.
 

Сьомим фактором, який час від часу робить вплив, є рух кросів - недоларових курсів, таких як EUR / CHF або EUR / JPY.
 

Восьмим чинником є ​​політична нестабільність, така як загроза коаліції у французькому, німецькому та італійському уряді, фінансова нестійкість Росії та інше.