Волатильний курс євро у вересні

Волатильний курс євро

Вересень ознаменується волатильним курсом євро. На міжнародному ринку дана валюта буде коливатися в межах 1,2000-1,2700 з тенденцією до подальшого зниження, зокрема, це стосується другої половини вересня. Про це заявили експерти компанії Weltrade. Що до України, то громадяни зможуть спостерігати курс у діапазоні від 9,95 грн / євро до 10,5 грн / євро.
 

На жаль, мінливість курсу на валютному ринку не посприяє пошукам шляхів вирішення боргової кризи, що продовжує бушувати в Євросоюзі. У центрі його знову опинилась ситуація з Грецією. Саме від цієї держави, виконання нею плану по бюджетный економії, і буде залежати допомога, а також строки її надання, можливе збільшення розмірів і поліпшення умов. Все це зазначено у звітах Єврокомісії, МВФ і ЄЦБ - так званої, Євротрійки. Якщо план буде виконаний, а висновки Євтротрійки виявляться позитивними, євро зміцнить свої позиції в порівнянні з доларом, якщо ж ні - курс євровалюти буде продовжувати знижуватися. Несприятлива політична ситуація склалася в Італії та Іспанії, що спричинило за собою тиск на євро збоку Франції та Німеччини, а також Єврокомісії в цілому.
 

У той же час, за словами експерта аналітичного відділу компанії Weltrade Сергія Борийчука, курс євровалюти в Україні у вересневий період буде мало залежати від того, кризи, щ відбувається в Європі. Економічна ситуація, що склалася в країні, може підштовхнути Національний банк України до плавної девальвації гривні, що, в свою чергу, трохи стабілізує курс євро і навіть зміцнить його позиції. Однак це буде лише в тому випадку, якщо в єврозоні не відбудеться ніяких непередбачених обставин, додав Борийчук.
 

У період з 1 по 29 серпня євровалюта зміцнилася до рівня 1,2560 (2,09%) по відношенню до долара і до 10,03 (2,47%) по відношенню до гривні.