Укрзалізниця не буде приватизована

«Укрзалізниця" не буде приватизована. Про це на брифінгу Кабміну заявив Володимир Козак, генеральний директор Укрзалізниці.
 

Згідно з програмою реформи підприємства, яка розрахована на 7 років, інфраструктура «Укрзалізниці" не увійде до статутного фонду нового публічного акціонерного товариства і залишиться під опікою держави. Всі 100% акцій також будуть в державному веденні. При такому розкладі приватизація просто неможлива.
 

Реформа підприємства ведеться відповідно до встановленого графіку. Адміністрація Укрзалізниці готує проект постанови уряду про створення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування, де враховані зауваження відомств і міністерств.
 

Володимир Козак повідомив, що всі поправки і зауваження прийняті до відома, і новий проект буде відправлений на повторну перевірку для погодження та винесення на обговорення до Кабінету Міністрів України.
 

Рішення про приватизацію може прийняти тільки влада - Верховна Рада, Кабінет Міністрів і Президент, саме акціонерне товариство не має на це права, повідомив генеральний директор Укрзалізниці. При цьому в нашій країні влада навряд чи погодяться на приватизацію.
 

За реформами на підприємстві пильно стежать не тільки відповідні відомства і міністерства, профспілки і роботодавці, але і сам колектив Укрзалізниці, який нараховує 4 тисяч осіб.
 

Реформи адміністрацій залізничних підприємств здійснені в більшості держав-сусідів України. Володимир Козак вважає, що з урахуванням їх досвіду, реформа в нашій країні завершиться протягом наступних семи років.