Реєстрація автомобіля за 345 гривень

Реєстрація авто

Відділ організації реєстраційної роботи ДАІ України повідомив інформацію про те, що повна реєстрація автомобілів буде обходитися водіям не більше, ніж в 345 гривень, а мопедів - в 85 гривень.
 

Що стосується перереєстрації авто, то тут ціна послуги буде залежати від номерів - чи залишаться вони старими, або водій захоче поставити нові. При цьому вартість номерів складе 80 гривень. Також тепер можна перереєструвати транспортний засіб з одного власника на іншого при його відчуження та за письмовою згодою власника провести експертизу транспорту. Таке експертне дослідження ДАІ рекомендує робити всім, хто купує старі автомобілі. Займатися процедурою буде МРЕВ.
 

З 1 січня підрозділи ДАІ мають право надавати платні послуги, такі як реєстрація та перереєстрація. Для вітчизняних автомобілів сума цих услуш становить 152,63 гривні, для іномарок - 190,15 гривень.
 

У серпні 2011 року в силу вступив закон про скасування обов'язкового техконтролю автомобілів, а також про спрощений техконтролю без участі ДАІ. У зв'язку з цим ДАІ втрачає до півмільярда гривень на рік і потребує компенсації цих втрат.