Користувачі Gmail зможуть відправляти поштою гроші

Користувачі Gmail

Популярна поштова система Gmail обзавелася низкою нововведень. Про це розповіли представники компанії Google на конференції Google I / O, яка проходила в США. Нові функції покликані підвищити зручність роботи системи.

 

Так, платіжну платформу Google Wallet тепер можна використовувати не тільки для проведення NFC-платежів, а й для передачі грошових коштів з рахунку одного користувача на рахунок іншого. Поки дана функція доступна лише жителям США - переводити гроші на рахунки користувачів інших країн на сьогоднішній день не можна. Також у обох користувачів повинна бути поштова скринька на Gmail і підключена система Google Wallet.

 

Крім цього, грошові кошти можна буде переводити і між двома гаманцями одного користувача, а також прикріплювати їх до листа, як офісний документ або фотографію. Подібна функція в майбутньому буде реалізована також у версії Gmail на Android.

 

Google також планує в найближчому майбутньому скасувати обов'язкову прив'язку до Gmail. Таким чином, будь-який Gmail-користувач зможе пересилати гроші на будь-який віртуальний гаманець без зняття комісійних. Банківський рахунок можна буде також прив'язати до Wallet, щоб у наслідку зняти отримані гроші з пластикової карти.

 

Пошук поліпшених рішень був викликаний провалом роботи продуктів Wallet і NFC, які не користувалися достатнім успіхом через невисоку розвиненість потрібної інфраструктури. «Звичайно, це не означає, що системи Wallet і NFC будуть закриті, - заявляють в Google, - ми просто змінюємо підхід до самої роботи електронних гаманців».

 

Серед інших нововведень Gmail: новий спосіб фільтрації і пошуку кореспонденції, відправка запрошень натисненням однієї кнопки в інтерфейсі, а також можливість позначення зустрічей в Календарі без відриву від роботи з текстом листа.

 

Також Gmail почав співпрацю з іншими сервісами, які дозволяють переглядати розклад та іншу інформацію по авіарейсів (США).