ДАІ патрулюватиме без автомобіля

ДАІ без автомобіля

Наявність на місці патрулювання ДАІ службового автомобіля з включеними синіми проблисковими маячками тепер необов'язково. Це право співробітникам ДАІ надав наказ МВС України № 524 від 11 червня. Тому даішники зможуть зупиняти транспортні засоби і таким способом контролювати ситуацію на дорогах практично в будь-якому місці, включаючи місця концентрації ДТП, аварійно-небезпечні ділянки та інших.
 

Незважаючи на послаблення у вигляді відсутності автомобіля, всі необхідні технічні засоби повинні бути в наявності. Це не тільки прилади, що забезпечують фото-і відеофіксацію того, що відбувається на дорозі, а й GPS-датчики, які з деяких пір є обов'язковими, принаймні, на службових автомобілях, а також інші інструменти. Керівники підрозділів ДАІ самостійно будуть складати маршрути патрулювання.
 

Виняток із закону становлять дороги державного значення, на яких піше патрулювання здійснювати неможливо. Тут співробітники автоінспекції повинні, як і раніше, чергувати на патрульних автомобілях. Піше патрулювання можливе тільки в разі проведення «спеціальних заходів» - тоді водії не повинні дивуватися раптово виник на їх шляху даішнику з жезлом і «феном» в руках.