Вигода від придбання комерційної нерухомості

Вигоді від комерційної нерухомості

Отримувати дохід у сфері нерухомості дуже просто - достатньо здати в оренду власний об'єкт.
 

Те, що ви є його власником, робить ваше становище стабільним. Тільки ви вирішуєте, яку орендну ставку встановити, коли і на скільки її змінити, при цьому ніякі коливання курсів валют не роблять на вас негативного впливу. Ви також самостійно обираєте, кому здати в оренду свою нерухомість, можете в будь-який момент проконтролювати бізнес своїх орендарів. Вдала здача нерухомості в оренду може забезпечити вам безбідне життя і залишити спадщину дітям. При цьому ви спокійно можете відпочивати десь на островах, віддалено керуючи своїм бізнесом.
 

Як же стати власником комерційної нерухомості? Найбільш ефективний варіант - покупка об'єкта, який вже орендують. Так як вам відома орендна плата, то і розрахувати ціну будови буде нескладно. Орендарі мають права на об'єкт навіть після зміни власника, так що ви почнете одержувати дохід відразу після придбання. Крім того, серйозні орендарі, як правило, зацікавлені в тривалому знаходженні в даному приміщенні.
 

При виборі об'єкта, який збираєтеся купити, зверніть увагу на термін його окупності. Якщо це виробничо-складське приміщення, то на прибуток варто розраховувати не раніше, ніж через 15 років. Готелі та мотелі, пансіонати окупають себе за 10 років. Трохи менше чекати доведеться прибуток від офісних (7 років) і торговельних (5 років) приміщень.
 

Перед покупкою також необхідно розрахувати вартість нерухомості. Розглянемо процес на прикладі торгового приміщення площею 80 кв.м. Припустимо, орендна ставка тут становить 100 грн за 1 кв. м. Помножимо площа на суму ставки, на строк окупності (5 років) і на 12 місяців в році. 80Х100Х5Х12 = 480000 грн (близько 60 000 доларів) - це і буде ціна об'єкта. Тобто, через шість років ваш прибуток складе порядку 12 000 доларів щорічно.
 

При всьому при цьому орендарі самостійно сплачують поточні ремонти та комунальні послуги. Сума вражає? При цьому ви не несете практично ніяких ризиків. Ви в будь-якому випадку будете отримувати прибуток, а якщо його кількість вас не влаштує, ви маєте право змінити орендну ставку, самих орендарів або навіть використовувати приміщення під власний бізнес.
 

Все ще думаєте, чи не краще покласти ці 60 тисяч доларів в банк? Рахуємо: депозитна валютна ставка на рік - 8%, якщо вона не зміниться протягом 5 років, то сума, отримана вами по відсотках за цей термін, складе 24000 доларів. При цьому ваші кошти повністю залежать від стабільності банку, ви не можете ніяк на них впливати і контролювати. Так що висновки очевидні.