Гроші через призму 7 гріхів

Гроші через гріхи

Гроші завжди були сферою, що викликала найрізноманітнішу гаму почуттів - від зневаги до обожнювання і бажання заволодіти. Гроші дозволяють мати якщо не все, то багато чого, - запевняє нас ЗМІ. Деякі поклоняються грошам, інші ж прирівнюють їх джерела всіх бід. Але самі по собі гроші не роблять нічого поганого; погане робить людина - з їх допомогою. Уявімо своє ставлення до грошей через призму 7 смертних гріхів.
 

1. Гординя - це те, що застилає нам очі, приховуючи справжній стан речей. Хіба замислюємося ми про форс-мажорні обставини, що впливають на наше фінансове становище, коли беремо кредит? Непогано мати заначку, яка стане в нагоді на «чорний день», от тільки відкладати її треба не на нього, а на подорожі або приємні покупки.
 
2. Жадібність змушує нас забувати про почуття міри. Беручи кредит на машину, ми раптом вирішуємо купити не ВАЗ, а іномарку, - адже яка різниця, все одно виплачувати борг. Зайві 5000 здаються дрібницею, яка з часом може стати величезною проблемою, не вписавшись у наші фінансові можливості.
 
3. Гнів нерідко викликаний нашою ж неуважністю. Всі підводні камені кредитного договору, всі мінуси, про які оператор навмисно замовчує, як правило, написані дрібним шрифтом на звороті. Звичайно, співробітники банку могли нам все дохідливо пояснити, але звинувачувати їх тепер за те, що ми влізли в борги, дещо несправедливо. Ми і тільки ми несемо відповідальність за своє фінансвое положення.
 
4. Лінь - дуже поширений порок. Вона не дає нам сісти і розібратися в наших рахунках, прорахувати всі варіанти в складних фінансових ситуаціях. Також саме через лінь ми не шукаємо шляхів для поліпшення свого добробуту.
 

5. Хтивість рухає нами не тільки по відношенню до людей, а й у відношенні речей. Як часто ми, бажаючи дістати п'ятнадцяту пару взуття або новий гаджет для ноутбука, не замислюємося про те, а чи так вже вони нам потрібні. Головне - купити і дістати у своє володіння.
 

6. Обжерливість змушує нас робити покупки «просто так», купувати неякісну одяг на розпродажах, акційні товари у величезних кількостях ... А адже, йдучи в магазин, достатньо просто скласти список необхідних покупок і суворо його дотримуватися.
 

7. Заздрість викликає в нас бажання купити те ж, що є у подруги / сусіда / начальника. Ми не думаємо, чи підійде ця річ нам, ми просто хочемо бути такими, як вони, - успішними. На заздрість нас штовхає низька самооцінка і відчуття власної неповноцінності. Ось тільки часто така покупка не приносить очікуваної радості.
 
Чи помічали ви за собою подібні гріхи? Обожнювання грошей, бажання постійного підкріплення життя зовнішніми атрибутами говорить про те, що ви не приймаєте себе таким, яким ви є. Але якщо в вас ця тема викликає тільки роздратування, задуматися також є про що. Негативне ставлення до грошей це крайність, яку потрібно викорінювати.