Будматеріали для житла: що обрати?

Будматеріали для житла

Щоб побудувати власний будинок, потрібно не тільки зібрати достатньо фінансових коштів, але також чітко знати, що Ви хочете отримати в результаті. У першу чергу це стосується будівельних матеріалів.
 

Найбільш популярним матеріалом для будівництва є цегла - 82% будинків будують саме з неї. Це міцний і довговічний матеріал, проте назвати його дешевим не можна. Споруда 1 кв. метра будівлі з цегли обійдеться від 500 до 700 доларів.
 

Не менш популярним матеріалом є газо-і пінобетон. Володіючи непоганою якістю, він також має доступну ціну. Крім того, його легко розпилювати і комбінувати, що дозволяє врахувати різні варіанти планування. Добрий він і для внутрішньої обробки, так як має відмінну геометрію. З мінусів слід врахувати високу схильність до впливу навколишнього середовища і як наслідок - недовговічність. Щоб піно-або газобетонні блоки протрималися довше, їх потрібно штукатурити або ж облицьовувати цеглою або вініловим сайдингом. Споруда 1 кв. метра будівлі з такого матеріалу обійдеться від 450 до 500 доларів.
 

Вельми часто нові будинки будують з сендвіч-панелей за канадською технологією. Панель являє собою несучий дерев'яний або металевий каркас з утеплювачем типу скловати. Вибір каркаса здійснюється з оглядкою на кліматичні умови. Так, при високій вологості можна використовувати дерев 'яний каркас - він швидко вбирає вологу і сиріє. Металевий же профіль не схильний погодного впливу, а також корозії і грибків.

 

Сендвіч-панелі - це дешевий матеріал, будинки з нього зводяться швидко і легко - до 2 місяців, так як не вимагають споруди фундаменту. З мінусів - ви ніяк не можете перевірити гідро-і теплоізоляцію між стінами панелі. Також сендвіч-панелі мають погану звукоізоляцію. Споруда 1 кв. метра будівлі з такого матеріалу обійдеться від 300 до 400 доларів.
 

Часто будують також дерев'яні будинки. Через низьку теплопровідність деревини такий будинок буде зберігати тепло взимку і прохолоду влітку, а також самостійно регулювати вологість всередині за рахунок виділення і поглинання вологи. У дерев'яних будинках не рідко відмовляються від внутрішньої обробки - таке приміщення виглядає естетично і без неї. Що стосується мінусів, то вони теж відомі. По-перше, займистість, по-друге - руйнування під впливом кліматичних умов, по-третє - схильність до грибків, термітів і інших шкідників. Споруда 1 кв. метра будівлі з дерева обійдеться від 400 до 1000 доларів залежно від породи дерева і виду зрубу.
 

Що ж у підсумку вибрати - кожен вирішує сам для себе. При цьому ви повинні враховувати не тільки особисті переваги і міркування безпеки, а й співвідношення ціна-якість, що також є важливим.