Бінарні опціони

Бінарні опціони

Торгівля цінними паперами захоплює світ. 9 з 10 американців так чи інакше пов'язані з цим видом діяльності, а кількість грошових коштів на фінансових ринках світу в десяток разів більше вартості всіх активів планети Земля. Щодня на ринку цінних паперів здійснюється оборот не менше трильйона доларів. Заробити на фінансових ринках можна різними способами, одним з них є торгівля бінарними опціонами.
 

Опціон являє собою право продавця / покупця активу здійснити продаж / купівлю цього активу згідно з умовами опціону. Вперше опціони з'явилися в Голландії ще в XVII столітті, більш широке поширення одержали в XIХ столітті на Лондонській фондовій біржі. Позабіржовий ринок опціонів сформувався лише в 60-х роках ХХ століття, а активна торгівля ними почалася в 1973 році на Чиказькій опціонної біржі. До початку 90-х років був готовий повний спектр опціонів для задоволення трейдерських потреб, а в 2008 році з'явилися перші бінарні опціони.
 

Бінарний опціон є контрактом на рух ціни активу в означений термін часу. Трейдер повинен визначити напрямок ціни базового активу та прийняти рішення щодо його купівлі «call» або продажу «put». Припустимо, ви маєте намір узяти базовим активом бінарного опціону золото, чия вартість складає 1568 доларів за тройську унцію. Ви вважаєте, що в наступні 15 хвилин вартість золота виросте. Припустимо, ваш прогноз вірний і ви збираєтеся купити бінарний опціон «call» на золото, для чого вказуєте суму інвестиції. Через 15 хвилин бінарний опціон закінчується і автоматично закривається. Якщо ціна складе більше 1568 доларів - результат позитивний.
 

Чим хороші бінарні опціони, так це тим, що трейдер може мати зовсім мало грошей на своєму депозиті, і торгувати, наприклад, золотом з вказаною вартістю. При цьому суму інвестування він визначає сам.